Групата, заподозряна в извършването на телефонни измами, която бе разбита при

...
Групата, заподозряна в извършването на телефонни измами, която бе разбита при
Коментари Харесай

Изнесоха подробности за групата за телефонни измами, разбита в Левски

Групата, обвинена в осъществяването на телефонни измами, която бе разрушена при спецоперация в град Левски през вчерашния ден, е работела най-вече от територията на Румъния. Измамниците са употребявали карти на мобилни оператори от северната ни съседка, оповестиха от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Целта им били главно възрастни поданици на София, съобщи началникът на бранш „ Измами “ в Националната полиция Златка Падинкова.

„ Групата работи на територията на цялата страна, само че прави усещане, че за интервала на воденото следствие главно излъганите бяха поданици на столицата, като несъмнено, има данни и за други обитаеми места, само че главно за концентрацията на тази група интерес съставлява София, като в това число на един от адресите беше открит част от телефонен справочник на София “, сподели тя.

Заместник-директорът на Националната полиция Николай Хаджиев регистрира понижение на телефонните измами в последните месеци.

„ От началото на годината са осъществени 459 закононарушения по отношение на 688 за същия интервал на предходната година, което е с 33% понижение. Процентът на разкриваемост за първите 7 месеца на тази година, то е 23 по отношение на 14 за предходната година “, сподели старши комисар Николай Хаджиев.

Вчера полицията задържа 8 души, един от които на територията на София. Това, което стана ясно, е, че е разрушена една от най-големите групи, работила на територията на страната.

Разследващите споделиха, че жертвите са били най-вече възрастни хора. Задържаните мъже са се представяли по телефон главно за служители на реда, съобщи Българска национална телевизия.

Групата е била следена 7 месеца. Претърсени са към 10 адреса. Иззети са доста телефони, пари и над кг злато, както и материални доказателства.

Всички арестувани са престъпно проявени съгласно прокуратурата. Въпреки че множеството са без публични приходи, са парадирали с първокласни къщи, коли и огромни количества злато. Това, което стана ясно по време на днешната конференция е, че са открити тайници, парите са били скрити в изби, също по този начин са открити златни пендари, скрити в тухлена стена. Част от SIM картите са били скрити в отдалечени.

Осем души ще получат обвинявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР